Glas plaatsen: de vele toepassingsmogelijkheden

Glas plaatsen: de vele toepassingsmogelijkheden

De meeste mensen zullen de glaszetter alleen bellen als zij een kapotte ruit hebben of bestaand glas willen laten vervangen door HR glas, zodat hun woning beter geïsoleerd is. Glas heeft echter zoveel meer toepassingsmogelijkheden. Vooral in je interieur kan je er prachtige effecten mee creëren. Hieronder lees je welke mogelijkheden glas zoal biedt. 


Toepassingen van glas 

1. Een glazen wand in je keuken - Een groot voordeel van glas plaatsen in je keuken is dat een glasplaat makkelijk schoon te maken is. Bij tegels willen de voegen na verloop van tijd nog wel eens smoezelig worden. Bij een glasplaat achter je aanrecht heb je dit probleem niet. Glazen keukenwanden zijn eenvoudig te voorzien van een kleur, dessin of afbeelding en geven je keuken een moderne en strakke uitstraling. 

2. Glazen binnendeuren - Glazen binnendeuren zijn zeer stijlvol en creëren een open sfeer in je interieur. Binnendeuren worden gemaakt van gehard glas dat minstens vijf keer sterker is dan standaardglas en bestand is tegen temperatuurverschillen. Als het al breekt, dan zal het uiteenvallen in duizenden kleine korreltjes waar je je niet aan kan bezeren. 

3. Spiegels - Een spiegel is een glazen plaat waarbij aan de achterkant reflecterend materiaal is aangebracht, doorgaans zilver. De belangrijkste functie van een spiegel is natuurlijk kijken hoe je er uit ziet, maar een spiegel kan ook zorgen voor extra licht in huis als je hem vlakbij een raam plaatst. Een spiegel kan een kleine ruimte groter doen lijken en is tot slot van decoratieve waarde. Je kan spiegelglas in iedere vorm laten snijden die je wilt, zoals een hart, dier of fantasiefiguur. Een speciale coating beschermt de spiegel tegen veroudering en corrosie. 

4. Glas in lood - Glas in lood werd in de jaren dertig veel toegepast in schuifdeuren tussen kamers en is nog steeds een geliefd product. Het geeft een authentieke uitstraling aan je woning, creëert een mooie lichtinval en draagt bij aan je privacy; je kijkt er immers niet zo snel doorheen. Wat veel mensen niet weten is dat glas in lood ramen ook te isoleren zijn door het paneel tussen twee glasplaten te plaatsen. 

5. Een glazen douchewand - Als je te weinig ruimte in je badkamer hebt voor een muurtje, dan is een glazen douchewand een oplossing. Glas plaatsen in een badkamer vraagt uiteraard om de nodige veiligheidsmaatregelen. Glazen douchewanden zijn altijd gemaakt van gehard veiligheidsglas dat als het breekt in korreltjes uiteen valt. Ook zal de glaszetter strenge richtlijnen volgen bij het monteren van een douchewand. Een glazen douchewand is in verschillende kleuren te lakken of van een dessin te voorzien. Een speciale coating beschermt de douchewand tegen kalk.

Wil je glas laten plaatsen of vervangen? De Glasspecialist is een vakbekwame glaszetter die o.a. in Amsterdam werkzaam is.

Delen