Een aannemer je huis laten ontwerpen en bouwen

Huis laten bouwen

Een tijdje geleden heb ik een huis laten bouwen. Het is een prachtig mooi huis geworden en alles functioneert perfect. Maar dat gaat niet vanzelf, er komt een hoop bij kijken, daar ben ik wel achter gekomen. De keuze in aannemers en bouwbedrijven was enorm, dus heb ik mijzelf eerst terdege laten informeren. In feite is een aannemer hetzelfde als een bouwbedrijf, maar er zijn daarnaast nog veel bedrijven die zich als zodanig profileren, maar het absoluut niet zijn. De aannemer of het bouwbedrijf draagt zorg voor al het (wel of niet eigen) personeel dat op de bouwplaats moet rondlopen om bepaalde zaken in orde te brengen: timmerman, metselaar, loodgieter, dakdekker, elektricien, etc. en houdt alles netjes in de gaten. Er is een goede bedrijfsvoering en een prima structuur van werken zodat de bouw van je huis op rolletjes zal verlopen en de planning goed in de gaten gehouden wordt.

Berekeningen

Het is dus beter om een aannemer of een bouwbedrijf aan te stellen dan je hele huis te laten bouwen door een metselaar die ook wel kan timmeren. Het risico is dan groot dat die metselaar, hoewel die fantastisch kan metselen, misschien helemaal niet met mensen om kan gaan en er op die manier een rommeltje en vaak ruzie ontstaat op de bouwplaats. En heeft hij ook wel verstand van het berekenen van de benodigde draagkracht van de stalen balken? En hoe zit het eigenlijk met de daglichttoetreding en de uitwendige scheidingsconstructies, de warmteweerstanden en brandveiligheid? Kun je denk ik veel beter aan een gerenommeerd bouwbedrijf als Roscobouw over laten. Als leek heb je er in ieder geval geen verstand van, laat het dan ook niet door een leek bouwen! De metselaar is in zijn beroep dan misschien geen leek, maar wel een leek als bouwco√∂rdinator. 

Je huis laten bouwen met goed resultaat

Je wilt, net als ik toen, toch echt een goed resultaat als je een huis wilt laten bouwen. Dat is niet zomaar iets. Je betaalt er een heleboel geld voor. Dus wil je dat het gaat worden zoals je van tevoren hebt gepland en uitgedacht. Een goede aannemer of een goed bouwbedrijf zal zorgen voor een perfect resultaat. Daar kun je van op aan. De aannemer wil zelf namelijk ook een goed werk neerzetten, dat is per slot van rekening reclame voor het bedrijf zelf. Nou zal de metselaar ook een mooi huis willen bouwen, maar die metselaar is echter niet opgeleid als (totaal-) aannemer, maar als metselaar. Laat een aannemer of een bouwbedrijf het huis van je dromen bouwen!

Delen