Renovatie en bouw: het bouwbedrijf

Een bouwbedrijf

Wanneer u een huis wilt laten bouwen of een bestaand huis wilt laten renoveren, heeft u een bouwbedrijf nodig. Daarvoor moet u dan eerst een officiële bouwtekening laten maken door een architect met daarbij eventueel het bestek. De bouwtekening van de architecht zal aangeven wat er allemaal van belang is voor het bouwen of renoveren. De berekeningen geven aan waar op gelet moet worden. Voordat u een huis kunt laten bouwen, als u de bouwgrond al heeft gekocht, moet de bouwtekening van de architect eerst zijn goedgekeurd. Wanneer de bouwtekening is goedgekeurd, moet u een bouwbedrijf zoeken die volledig gecertificeerd is. U moet een goed gevoel hebben bij het bouwbedrijf waarmee u in zee gaat. U kunt daarvoor de website Bouwbedrijf Nederland bezoeken waarop alle gecertificeerde bouwbedrijven van Nederland staan. Op de site staan deze gecertificeerde bouwbedrijven per regio en gemeente.


Offerte

Vraag eerst bij verschillende bouwbedrijven offertes aan om de bouw of renovatie te verwezenlijken. Wanneer de offertes binnen zijn, kunt u ze onderling vergelijken. Er zullen grote prijsverschillen in de offertes zitten. U moet er zich wel van bewust zijn dat niet alleen de prijs zaligmakend is. Het bouwbedrijf zal alle kosten in de offerte moeten meenemen en ook vermelden. Dit zijn de kosten van de onderaannemers zoals loodgieters, schilders, elektricien enzovoort. Nodig enkele aannemers van een bouwbedrijf uit om te kijken met wie u het beste door de deur kunt. Neem de offerte in detail door met het door u gekozen bouwbedrijf. Leg afspraken vast en noteer deze op de offerte. Op de offerte staan alle materialen die gebruikt worden, maar ook de oplevertijd. Wanneer u het beiden eens bent, moet u de offerte met de door u beiden gemaakte aantekeningen ondertekenen, zodat er achteraf geen problemen kunnen ontstaan. Kies voor kwaliteit en een scherpe prijs.


Schade

Indien u een storm-, water of brandschade aan uw huis heeft, moet dat snel verholpen worden. Daarvoor kunt u een gecertificeerd bouwbedrijf inschakelen die geheel ontzorgend te werk gaat. Het bouwbedrijf zal in overleg met u de eventuele kleine herstelwerken als grote renovaties geheel uit handen nemen. In overleg met u of met de verzekeringsmaatschappij wordt de schade in kaart gebracht. Er wordt een herstelplan opgemaakt. Na de overeenkomst met u of met de verzekeringsmaatschappij wordt de schade aan de woning hersteld alsof er geen schade is geweest. Om dat alles goed te laten verlopen is het van groot belang dat u een bouwbedrijf neemt waarop u voor de volle 100% kunt vertrouwen. Dat kan als u er dus een neemt die gecertificeerd is. Neem een erkend Bouwgarant aannemer dan weet u zeker dat u goed zit.

Kijk voor een vakbekwaam aannemersbedrijf op Bouwbedrijf De Caluwé en Broekaart BV

Delen